ОСТАННІ НОВИНИ

Україна закупила препарат проти COVID-19 «Ремдесивір». У ВООЗ його визнали неефективним

Ольга Денисяка

|

Україна закупила понад 28 тисяч флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування пацієнтів з COVID-19. Однак Всесвітня організація охорони здоров’я зазначала, що він майже не впливає на одужання. Про закупівлю «Ремдесивіру» повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко на брифінгу 26 жовтня, передає пресслужба МОЗ.

 

Минулого тижня Міністерство охорони здоров’я дозволило ввезти препарат в Україну. У жовтні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) вперше затвердили його для лікування пацієнтів з COVID-19. Фактично «Ремдесивір» почали використовувати у США з травня 2020 року, але тільки в екстрених випадках.

Наразі, за словами Іващенка, в Україну має прибути перша партія препарату з 14 тисяч флаконів. Постачання буде здійснюватися до кінця цього тижня.

 

«Загальна процедура закупівлі передбачала закупівлю 28 200 одиниць цього лікарського засобу, що буде направлено на лікування 4 700 пацієнтів із середньою та тяжкою патологією перебігу COVID-19», – сказав Іващенко.

Як пише hromadske, Всесвітня організація охорони здоров’я провела дослідження «Ремдесивіру», яке показало, що препарат «майже не впливає» на ризик померти через ускладнення COVID-19 та не допомагає швидше одужати. До того ж пацієнти, які приймали «Ремдесивір» для лікування від COVID-19, згодом страждали на порушення в роботі нирок.

Станом на ранок 26 жовтня в Україні 348 924 лабораторно підтверджених випадки коронавірусу. За останню добу виявили 5 426 нових хворих.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Як відомо, з 26 жовтня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Частина Львівщини опинилася «помаранчевій», зокрема це стосується Львова, та «червоній зонах».

В Україні продовжили дію адаптивного карантину до 31 грудня через збільшення кількості хворих.

За розрахунками РНБО, у найближчі тижні можливе суттєве зростання захворюваності на COVID-19 у Львівській області.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *