ОСТАННІ НОВИНИ

«Слуга народу» оприлюднила попередні результати опитування Зеленського

Наталя Дуляба

|

Партія «Слуга народу» опублікувала попередні результати президентського опитування, яке в Україні проводили 25 жовтня, в день місцевих виборів. У команді Зеленського вже опрацювали 74% анкет. Про це йдеться на сторінці політсили у Facebook.

 

Опитування українців у день місцевих виборів ініціював президент Володимир Зеленський. Біля виборчих дільниць охочі мали нагоду отримати анкету та дати відповідь на 5 запитань.

За результатами обробки 74% анкет більшість громадян, які взяли участь у добровільному опитуванні, ствердно відповіли на 4 запитання. На питання щодо створення вільної економічної зони на Донбасі думки українців розділились майже порівну.

Так, ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 82,97% тих, хто взяв участь в опитуванні, 13,87% – не підтримують.

Пропозицію зменшення кількості народних депутатів до 300 підтримують 89,60% тих, хто брав участь опитуванні, 7,12% таку ідею не поділяють.

За легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю важкохворих висловилися 64,88% з-поміж тих, хто брав в опитуванні. Ще 29,53% проти.

Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 74,21% тих, хто брав участь в опитуванні, 17,21% – не підтримують.

Ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 46,70% тих, хто брав участь в опитуванні, 46,48% опитаних висловились проти.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зазначимо, що таке президентське опитування важко назвати репрезентативним, адже жодних вихідних даних про вибірку (вік, стать, мешканець якої області, міста чи села тощо) немає.

У Львові опитування від Зеленського проводили не на всіх виборчих дільницях. При цьому окремі учасники розповіли Львівському порталу, що змоги по кілька разів взяти участь у такому опитуванні.

Про те, що одна людина може по кілька разів пройти опитування від президента писали й інші ЗМІ.

Нещодавно також стало відомо, що на президентському опитуванні працювала 11-річна дівчинка.

Як писав Львівський портал, активісти мережі «Опора» порахували, що організація і проведення такого президентського опитування Україні обійдеться у понад 100 млн грн. Згодом у команді Зеленського заявили, що його профінансує партія «Слуга народу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *