ОСТАННІ НОВИНИ

Посли країн «Великої сімки» визнали місцеві вибори в Україні демократичними

Ольга Денисяка

|

Посли країн «Великої сімки» (G7) привітали українців з місцевими виборами, нагадавши, що це – «демократія в дії». Про це йдеться в заяві послів, опублікованій у Twitter, передає hromadske.

 

«Посли країн G7 вітають українців із реалізацією свого демократичного права голосу. Це – демократія в дії: громадяни, які беруть безпосередню участь у житті своїм міст та регіонів», – наголосили посли.

Також дипломати висловили сподівання, що 18 громад, які не змогли проголосувати на місцевих виборах, якнайшвидше зможуть обрати своїх представників.

Нагадаємо, йдеться про громади на Донеччині та Луганщині, де ЦВК не призначила вибори на підставі висновків обласних військово-цивільних адміністрацій. Не було виборів, звісно, і на окупованих територіях.

Як повідомляв Львівський портал, участь у місцевих виборах на Львівщині взяла менше, ніж половина виборців. За попередніми даними, явка склала понад 43%.

Зазначимо, що явка на виборах у Львові становить 38,6%. Найактивніше голосували мешканці Сихівського району.

Загалом по Україні явка на місцевих виборах склала 37%, цей показник є нижчим від виборів у 2015 році, участь у яких тоді взяли 46,6% виборців.

Водночас у ЦВК заявили, що явка цьогорічних виборів є «очікуваною і дещо закономірною», зважаючи на ситуацію з COVID-19.

Із першими результатами екзит-полів, проведених у Львові, можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *