ОСТАННІ НОВИНИ

Як українці відповідали на запитання президента

Вероніка Рой

|

У неділю, 25 жовтня, під час місцевих виборів на 69% дільниць по усій Україні проводилось опитування з п’яти питань, яке було ініційоване президентом Володимиром Зеленським. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

 

Загалом в опитуванні президента найбільше брали участь виборці партії «Слуга народу»: 63% – брали, 37% – ні.  Найменше участь у виборах виборці партії «Європейська солідарність»: 27% – брали участь, 73% – ні.

За даними соціологічної групи, на п’ять запитань від Президента респонденти дали наступні відповіді:

Право України на використання гарантій безпеки визначених Будапештським меморандумом  підтримують 78% тих, хто брав участь у виборах і в опитуванні, 10% – не підтримують, 12% – не змогли відповісти.

Легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю важкохворих  підтримують 70% тих, хто брав участь в опитуванні, натомість 24% – не підтримують.

Натисніть на зображення для його збільшення

Ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримують 81% виборців, 16% – не підтримують.

Ідею створення вільної економічної зони на території Донецької і Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах. Проте 43% не підтримують цю ідею.

Ідею скорочення кількості народних депутатів до 300 підтримують 95% виборців, 4% – не підтримують.

Зазначимо, сьогодні у поліцію надходили скарги на проведення всеукраїнського опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Львівський портал, раніше Володимир Зеленський анонсував проведення всенародного опитування в день місцевих виборів. Українцям запропонують дати відповідь на п’ять запитань, детальніше про них читайте за посиланням.

Згодом у громадській мережі «ОПОРА» порахували, що приблизна сума видатків на організацію всенародного опитування, яке ініціював президент України Володимир Зеленський, складе 103 мільйони гривень. Спонсором опитування стане партія «Слуга Народу»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *