ОСТАННІ НОВИНИ

До поліції надходять скарги через «опитування Зеленського»

Ольга Денисяка

|

У поліцію починають надходити скарги на проведення всеукраїнського опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє УП з посиланням на главу Національної поліції Ігоря Клименка та ЧЕСНО.

 

Відповідаючи на питання про те, чи є скарги від українців на проведення самого опитування, Клименко сказав: «Так, вони починають надходити».

За словами Клименка, у поліцію Волинської області надійшла заява від громадян про незаконність проведення всенародного опитування, ініційованого Зеленським. Також інцидент зафіксований у Києві.

У Нацполіціі уточнили, що у заяві громадян, поданій в поліцію Волинської області, йдеться про неправомірність дій тих, хто проводить опитування, оскільки воно містить елементи агітації.

Що стосується інциденту з перевернутої урною з результатами опитування у Києві, то, як уточнили правоохоронці, чоловік підійшов до інтерв’юерів, вирвав з рук листочки, розкидав їх і пішов.

«Будь-які хуліганські спроби, спроби вплинути на оперативну ситуацію, спроби погроз нашим громадянам поліція буде припиняти. На Подолі в Києві вже перевернули одну з урн разом з листочками опитування», – пояснив Климанко.

Більшість тих, хто проводять опитування, переконують, що вони волонтери, але назвати соцслужбу, для якої проводять опитування, не можуть. Один з тих, хто проводить опитування, зізнався, що у Харкові за це платять тисячу гривень. А у Херсоні ті інтерв’юери активності не проявляють, дозволяють забирати листівки у необмеженій кількості. Пояснюють, що працюють за невеликі гроші, тому «не напрягаються».

У Запоріжжі опитувачка розповіла ЧЕСНО, що укладала договір із соціологічною компанією, але відмовилась назвати її.

«На території школи 93 у Києві і виборчої дільниці стоїть людина в накидці з написом про питання від президента. Не представляється, каже, що волонтер, документів жодних не показує. Облік опитуваних не ведеться і кожен охочий може проголосувати кілька разів», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Львівський портал, раніше Володимир Зеленський анонсував проведення всенародного опитування в день місцевих виборів. Українцям запропонують дати відповідь на п’ять запитань, детальніше про них читайте за посиланням.

Згодом у громадській мережі «ОПОРА» порахували, що приблизна сума видатків на організацію всенародного опитування, яке ініціював президент України Володимир Зеленський, складе 103 мільйони гривень. Спонсором опитування стане партія «Слуга Народу»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *