ОСТАННІ НОВИНИ

Запровадження жорсткого локдауну – «виключно резервний момент», – Ляшко

Вероніка Рой

|

Система охорони здоров’я в Україні на даний час справляється з приростом хворих на коронавірусне захворювання COVID-19. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 

За його словами, можливе запровадження жорсткого локдауну, як на початку пандемії, він назвав «виключно резервним моментом».

«Сьогодні ми реєструємо по 5 000-5700 випадків в Україні – колапсу немає. Система охорони здоров’я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч – будемо справлятися… Певні лікарні будуть завантажуватися, госпіталізувати, перепрофільовувати нові ліжка і буде досить велика кількість хворих. Тому для того, щоб цьому запобігти, ми просимо всіх дотримуватися всіх протиепідеміологічних норм і правил», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що зараз робиться все можливе, щоб запобігти колапсу системи охорони здоров’я та щоб не зупиняти українську економіку.

«Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити», – додав він.

Зазначимо,станом на ранок суботи, 17 жовтня, в Україні 293 641 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції. За минулу добу виявили 6 410 нових випадків, що є новим антирекордом

Як відомо, 13 жовтня Кабінет Міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня через збільшення кількості хворих.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Із 19 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. Частина Львівщини опинилася «помаранчевій», зокрема це стосується Львова, та «жовтій зонах».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *