ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп від «Слуги народу» підтримує закупівлю російської вакцини від COVID-19, якщо доведуть її ефективність. Оновлено 2

Соломія Головіна

|

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура вважає, що Україна буде зобов’язана закупити російську вакцину від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на Newsone.

«Я скажу зараз те, за що, напевно, частина фракції СН закидає мене камінням, але я вважаю, що на першому місці має бути здоров’я громадян…», – зазначив нардеп в ефірі Newsone.

На його думку, якщо вакцина буде ефективною, «ми не маємо права не використати цю можливість».

«Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми будемо зобов’язані закуповувати, я вважаю», – сказав Олександр Качура.

Як повідомляв Львівський портал, президент Росії Володимир Путін у серпні заявив, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від COVID-19.

На початку жовтня голова політради партії «ОПЗЖ» Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним. Зокрема, він попросив російського президента надати Україні вакцини від COVID-19.

ДОПОВНЕНО

19 жовтня 2022 року в редакцію Львівського порталу надійшов лист від адвоката Тетяни Чумакової, яка повідомила, що діє в інтересах народного депутата України Олександра Качури, а оприлюднена інформація є перекрученою і не відповідає дійсності.

Адвокат вимагає видалити із тексту формулювання, що «…народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура вважає, що Україна буде зобов’язана закупити російську вакцину від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність…» та замінити його на те, що «Україна буде закуповувати вакцину від коронавірусу, яку рекомендує Всесвітня організація охорони здоров’я, незалежно від країн-виробника».

Зазначимо, що перешоджерелом інформації є видання Liga.net, про що чітко зазначено автором тексту.

Водночас,  подивитися повтор передачі із заявами Олександра Качури на проросійському каналі Newsone неможливо, адже на сьогодні відео було заблоковано і видалено сервісом YouTube. Скрін прикріпляємо.

У той же час пропагандистський телеканал Newsone, який закритий за рішенням РНБО, зберіг текстову трансляцію шоу від 9 жовтня 2020 року, де повідомлялись найважливіші заяви його гостей. Скріни прикріпляємо

Що відомо про Олександра Качуру

Олександр Качура – уродженець Конотопа Сумської області, український адвокат, один з переможців конкурсу «Адвокат року — 2018», народний депутат України IX скликання від партії «Слуга народу», засновник адвокатської фірми «Kachura lawyers». Буцімто керував районним осередком проросійської ГО «Український вибір» олігарха і кума Путіна Віктора Медведчука. Був у списку нардепів, які у грудні 2020 року пропонували скасувати штрафи за відмову надавати послуги українською мовою.

ДОПОВНЕНО №2

1 листопада 2022 року в редакцію Львівського порталу знову надійшов лист від адвоката Тетяни Чумакової, яка повідомила, що Олександр Качура не керував районним осередком проросійської ГО «Український вибір» олігарха і кума Путіна Віктора Медведчука, а інформація видання LB, на яку чітко посилається Львівський портал, є «неправдивою», а на підтвердження її слів є рішення Бориспільського суду від 17 серпня 2021 року, щоправда у ньому згадуються інші ЗМІ.

У той же час народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура в інтерв’ю журналістам Радіо Свобода розповідав, що його дані поруч з назвою партії Віктора Медведчука могли вписати без його відому.

За словами Качури, у 2012-му році разом з представниками створеної ним молодіжної організації він провів спільну акцію з молодіжним крилом «Українського вибору»​, яка була присвячена боротьбі з поширенням ВІЛ/СНІД, але він «не був керівником цієї організації і ніякого відношення до неї не мав».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *