ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з'явилася карта розміщення контейнерів для органіки

Соломія Головіна

|

У Львові створили карту розміщення контейнерів для органіки. Тепер усі охочі можуть побачити онлайн, де розміщені найближчі контейнери для окремого збору харчових відходів біля їх будинку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як розповів директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко, наразі у Львові в рамках пілотного проєкту розміщено 87 окремих баків для органіки, з них 34 для закладів харчування і торгівлі.

«Якісно сортовану сировину перевізники вивозять окремим автомобілем на компостувальний майданчик, що на вул. Пластовій, 13. Там органіка приблизно за два місяці перетворюється у компост. Для мешканців послуга перероблення органічних відходів є безкоштовною. Вже готове добриво всі охочі можуть взяти безкоштовно для потреб свого господарства. Географія пілотного проєкту постійно розширюється», зазначив Святослав Євтушенко.

Із мапою можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, пункт прийому органічних відходів на компостування на вулиці Пластовій запрацював у січні цього року.  У травні стартував пілотний проєкт із розміщення спеціальних контейнерів для збору органіки біля деяких ОСББ, закладів харчування і торгівлі міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *