ОСТАННІ НОВИНИ

Вакцина від COVID-19 не завершить пандемію, – ВООЗ

Вероніка Рой

|

У європейському представництві ВООЗ заявляють, що майбутня вакцина від коронавірусної хвороби не завершить пандемію, та сумніваються, що вона буде однаково ефективною для всіх груп населення. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге, пише Укрінформ з посиланням на Daily Star.

 

«Я весь час чую: «Вакцина завершить пандемією». Звичайно, ні! Ми навіть не знаємо, чи вакцина допоможе всім групам населення. Зараз ми бачимо деякі ознаки того, що вона допоможе одній групі, а іншій ні. Кінець пандемії – це момент, коли ми як спільнота навчимося жити з цією пандемією. І це залежить від нас, в цьому позитив», – зазначив чиновник Ганс Клюге.

Крім того, у ВООЗ прогнозують зростання кількості смертей від коронавірусної хвороби в країнах Європи вже з наступного місяця. Збільшення кількості смертей буде пов’язано зі зростанням кількості випадків захворювання.

«Ситуація ускладнюється. У жовтні та листопаді ми побачимо більшу кількість смертей», – додав Клюге.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я встановила найбільший приріст нових випадків виявлення коронавірусу COVID-19 у світі. Позитивний результат аналізів отримали 307 930 пацієнтів.

За даними ВООЗ, всього у світі зафіксували понад 28,5 млн випадків зараження COVID-19. Загальна кількість летальних випадків наближається – 917, 4 тисячі. 

Як писав Львівський портал, президент України Володимир Зеленський пообіцяв 1 млн доларів тому, хто винайде дієву вакцину від коронавірусу.

Станом на середину червня в Європі вже замовили 400 млн доз вакцини від COVID-19, яку розробляє компанія AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом. Нещодавно у Великій Британії на людях випробовували ще одну вакцину від коронавірусу. Детальніше – тут.

На початку серпня президент Росії Володимир Путін заявив, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від COVID-19 і його донька уже зробила щеплення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *