ОСТАННІ НОВИНИ

Викрадення адвоката у Львові: поліція встановила четвертого підозрюваного

Ольга Денисяка

|

Слідчі повідомили про підозру 33-річному чоловіку, якого обвинувачують у викраденні людини. Це вже четвертий затриманий учасник злочинного угруповання. Йому, як і іншим підозрюваним у цій справі, загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

1 вересня слідчі повідомили 33-річному львів’янину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на  термін до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Йдеться про випадок, який стався 14 березня минулого року на стоянці одного із львівських торгово-розважальних центрів.

Троє зловмисників силоміць заштовхали львів’янина у мікроавтобус «Фольксваген», завезли його у ліс на Пустомитівщині, де утримували протягом кількох годин, а також били. Потерпілим виявився керівник львівської адвокатської компанії.

Як встановили правоохоронці, до організованого викрадення людини причетні троє жителів Львівської області віком 27, 37 і 38 років. Усі вони переховувалися від слідства, тож цьогоріч наприкінці липня їм заочно оголосили підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Одного із учасників злочинної групи правоохоронці затримали 5 серпня у Житомирській області. Нині він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Ще одного зловмисника правоохоронці розшукали та, згідно із рішенням суду, затримали 11 серпня на території Перемишлянського району. Суд обрав йому запобіжний захід – особисте зобов’язання. Третій учасник злочинної групи, 38-річний мешканець Львівщини, 14 серпня самостійно з’явився у Галицький районний суд міста Львова. Зараз він перебуває під домашнім арештом.

Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *