ОСТАННІ НОВИНИ

Монетою 25 копійок не можна буде розраховуватися із жовтня

Соломія Головіна

|

З 1 жовтня монети номіналом 25 копійок перестають бути платіжним засобом при здійсненні готівкових розрахунків. Про це повідомив заступник голови Національного банку Олексій Шабан на пресбрифінгу, передає Економічна правда.

 

«З 1 жовтня ними не можна буде оплачувати товари або послуги, але ці монети можна буде після 1 жовтня здавати в банки і обмінювати їх на банкноти і монети протягом ще трьох років», – сказав він.

За словами заступника голови НБУ, необхідність вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок обумовлюється також тим, що вони не розмінюються, оскільки Нацбанк уже два роки виводить монети номіналом 1, 2 і 5 копійок.

«Вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок спростить готівкові розрахунки. Воно не матиме впливу на інфляцію, оскільки за відсутності монет номіналом 25 копійок під час готівкових розрахунків можуть застосовуватися правила заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою  за товари, роботи чи послуги до сум, кратних 10 копійкам», – повідомив представник НБУ.

Як повідомляв Львівський портал, із жовтня 2019 року перестали бути платіжним засобом в Україні монети 1, 2 та 5 копійок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *