ОСТАННІ НОВИНИ

Справу щодо посадовців районної і сільської рад, які вимагали хабар, передали до суду

Соломія Головіна

|

Справу щодо заступника голови Перемишлянської районної ради та сільського голови Білецької сільради, затриманих наприкінці квітня при одержанні 1500 дол. хабара, передали до суду. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що заступник голови однієї з районних рад та голова однієї з сільських рад на Львівщині, діючи умисно, з корисливих мотивів, вимагали та одержали неправомірну вигоду в сумі, відповідно, 1200 та 300 доларів США.

Як повідомлялося раніше, посадовців, причетних до отримання  неправомірної вигоди за безперешкодне проходження конкурсу та призначення одного з кандидатів на вакантну посаду землевпорядника сільської ради, викрили 28 квітня під час отримання неправомірних вигод.

Сьогодні, 25 серпня, слідчі скерували обвинувальні акти до суду.

Одному з підозрюваних – голові сільради – за скоєне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе чи третьої особи) ККУ, загрожує позбавлення волі до десяти років.

Другий підозрюваний – заступник голови райради – обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом, тобто, одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням) та ч. 4 ст. 27 – ч. 3 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах третьої особи, з використанням наданої їй влади) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – позбавлення волі до восьми років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *