ОСТАННІ НОВИНИ

За жорстоке катування дружини мешканець Бущини відсидить 2 роки за ґратами

Наталя Дуляба

|

Верховний Суд України поставив крапку у справі щодо 44-річного мешканця Красного, який сім годин поспіль жорстоко катував свою дружину. Тиран відсидить два роки за ґратами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

Йдеться про 44-річного мешканця смт Красне Буського району, який ще у липні 2018 року катував свою 35-річну дружину.

Встановлено, що 20 липня із 22:00 і до 05:00 год. ранку наступного дня чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчиняв насильство щодо дружини: бив кулаками та битою, погрожував ножем, забороняв ходити в туалет, погрожував вивести в ліс і тягнув за волосся.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.127 ККУ (умисне заподіяння сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв та інших насильницьких дій з метою примусити останню вчинити дії, що суперечать її волі, а також з метою її залякування).

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним та засуджено до 2 років тюрми. Проте незважаючи на тяжкість скоєного злочину, чоловіку призначили 2 роки умовного терміну.

«Насильнику і цей вирок здався занадто суворим, а от прокурорам – навпаки. Відтак до Львівського апеляційного суду надійшло дві скарги: від захисника про виправдання, а від прокурорів – про призначення такого покарання, на яке заслуговує насильник. У лютому 2020 року прокурори виграли апеляцію. А в липні цього року Верховний Суд України поставив у цій справі крапку. Вирок – 2 роки ув’язнення», – кажуть у прокуратурі.

Відтак наступні 2 роки кривдник із Красного проведе за ґратами.

Нагадаємо, із початку 2020 року на Львівщині покарали майже 1500 домашніх тиранів. Водночас у поліції кажуть, що під час коронавірусного карантину на території області побільшало випадків домашнього насильства.

Додамо, що у Львові працює Мобільна бригада, яка надає безкоштовну допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства. Гаряча лінія Мобільної бригади: 0−800−307−305 (усі дзвінки безкоштовні).

Також із кінця 2019 року у Львові діють мобільні групи поліції з протидії домашньому насильству. Водночас на вул. Личаківській планують відкрити центр для постраждалих від домашнього насильства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *