ОСТАННІ НОВИНИ

У поліції кажуть, що на Львівщині під час карантину не побільшало випадків домашнього насильства

Соломія Головіна

|

На Львівщині під час карантину не зафіксовано збільшення кількості випадків домашнього насильства. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Львівській області.

 

«Працівники поліції, у зв’язку з тим, що значна кількість мешканців у період карантину перебуває вдома, відвідують родини, які раніше зверталися до правоохоронців через сімейні конфлікти, та проводять з ними роз’яснювальну роботу», – інформують у поліції.

Зазначається, що станом на сьогодні, 10 квітня, на Львівщині не зафіксовано збільшення кількості звернень щодо домашнього насильства.

Нагадаємо, домашнє насильство є адміністративним правопорушенням, яке підпадає під дію ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а його систематичне вчинення є кримінальним злочином, за яке передбачена відповідальність згідно ст.126-1 Кримінального кодексу України.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію «102» або в чат-боті месенджера Телеграм @police_helpbot.

Як повідомляв Львівський портал, станом на середину березня на Львівщині покарали майже 1500 домашніх тиранів.

Нагадаємо, у січні набув чинності закон, який посилює відповідальність за домашнє насильство і злочини на сексуальному ґрунті.

Для боротьби з домашнім насильством Львівська міська рада затвердила відповідну програму. У її межах протягом 2019-2020 років проводитимуть низку інформаційно-просвітницьких заходів, круглих столів, тренінгів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *