ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина відправила до війська 730 призовників. Які райони виконали завдання найкраще, а хто пасе задніх

Вероніка Рой

|

У Львівській області завершився призов на строкову службу. Цьогоріч весняний призов Львівщина виконала та до лав Збройних Сил України відправили 730 осіб. Про це у вівторок, 28 липня, під час брифінгу розповів начальник Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Він відзначив, що весняний призов пройшов легко, навіть попри пандемію коронавірусу. Відтак на Львівщині із призовом вдалося справитися на тиждень швидше.

«Зі Львівської області ми відправили 730 юнаків. Ми думали, що цей призов буде важкий в умовах пандемії. Але хочу сказати, що такого легко призову як зараза у нас не було давно. Ми впоралися із призовом на тиждень швидше. 165 людям була надана відстрочка. Це ті юнаки, які хотіли продовжити навчання у ВНЗ. Вони приносили із собою витяг із державного реєстру, довідку із ВНЗ, що  є абітурієнтами», – розповів Олександр Тіщенко.

Він зазначив, що під час цього призову багато юнаків від 18 до 20 років виявили самі бажання проходити службу.

Зокрема, 730 призовників служитимуть у:

  • Збройних Силах України – 450;
  • Національній гвардії – 253;
  • Державній прикордонній службі – 48;
  • Державній службі спеціального транспорту – 25.

Ці призовники служитимуть у Львівській області, Києві, Полтаві та Одесі.  В зону Операції об’єднаних сил їх не відправлятимуть.

Під час осіннього призову найкраще своє планове завдання виконали такі райони:

  • Городоцький район
  • Жовківський район
  • Жидачівський район
  • Миколаївський район
  • Стрийський район
  • Самбірський район
  • Турківський район

Натомість серед аутсайдерів – Львів та Яворівський район.

Також призовна кампанія не пройшла без ухилянтів від служби.

«Якщо ми говоримо про 730 призовників, то розуміємо, що 25-28% з тої цифри – це люди, котрі не хочуть служити. Були випадки, коли під час призовної комісії викликали поліцію, були випадки, коли хлопці нібито непритомніли», – заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Варто зауважити, цьогоріч через пандемію коронавірусної інфекції  усіх призовників тестували на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

«У нас було близько 30 з підозрою на коронавірус. Далі ми скеровували аналізи на ПЛР-діагностику. З тих 30 людей у 10  був негативний ПЛР-тест, а у 20, на жаль, він був позитивним. Після одужання цих призовників доставили у збірний пункт та відправили до війська», – додав Олександр Тіщенко.

Нагадаємо, 15 травня стартував призов на строкову службу. Триватиме він до кінця липня. Цьогоріч з Львівщині до армії відправлять 730 осіб. Усіх призовників тестуватимуть на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Як повідомляв Львівський портал, у зв’язку з епідемією коронавірусу в Україні черговий призов  на стокову військову службу було перенесено на травень-липень.

Випускники коледжів та університетів у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти могли отримати відстрочку від призову до армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *