ОСТАННІ НОВИНИ

Всихання 25 дерев на Левандівці: міськрада Львова звернеться у поліцію

Вероніка Рой

|

Львівська міська рада звернеться у поліцію, аби розслідувати перевищення вмісту міді у ґрунті на вул. Мундяка у Львові, що призвело до всихання 25 дерев. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Зазначимо, нещодавно на вул. Мундяка, що в районі Левандівка, миттєво всохли 25 дерев. У мерії припустили, що їх могли умисно полили мідновмісним розчином місцеві мешканці для того, аби збільшити кількість паркомісць біля будинків.

«Справа в тому, що було зіпсовано 25 дерев, які висохли, після того, як ми провели роботи з облаштування прибудинкових територій, облаштування хідників. Фактично, звинуватили людей, що хтось підлив тим мідним купоросом дерева. Насправді треба розбиратись. Я би просила здійснити туди спільний виїзд з департаментом ЖКГ та управлінням екології, бо не можна залишати такий складний конфлікт без вирішення», — зауважила радниця міського голови Вікторія Довжик.

У міськраді кажуть, що різке всихання дорослих дерев різних видів є нетиповим явищем для Львова. Тому  управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування забезпечило проведення лабораторних досліджень ґрунту для встановлення можливої причини такого явища. Відтак було виявлення перевищення міді у 10 разів.

«Перед тим, як робити якісь висновки, ми взяли проби ґрунту. Вони показали перевищення міді в 10 разів. Спочатку ми подумали, що це через сіль, але це виявилось не так», — додає начальниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

У зв’язку з цим, міський голова Львова дав доручення управлінню екології скерувати звернення у поліцію та надати правоохоронним органам результати лабораторних досліджень ґрунту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *