ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Левандівки знищили 25 дерев, щоб вивільнити більше місця для парковки?

Наталя Дуляба

|

На Левандівці миттєво всохли 25 дерев. У мерії кажуть, що їх умисно полили мідновмісним розчином і припускають, що це зробили місцеві мешканці, аби збільшити кількість паркомісць біля будинків. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні екології Львівської міськради.

 

Під час обстеження у Залізничному районі екологи виявили, що між будинками №4 і №8 на вул. Мундяка раптово всохли 25 дерев віком від 25 до 30 років.

Оскільки різке всихання дорослих дерев є нетиповим явищем для Львова, міське управління екології та природних ресурсів відібрало проби ґрунту біля дерев. Результати показали, що у ґрунті є значне перевищення міді.

«Загальні симптоми токсичності міді на рослини включають у себе знижений ріст, погано розвинену кореневу систему, знижене утворення пагонів та хлороз листя. На старих листках розвивається червоно-помаранчеве забарвлення та закручуються кінчики внаслідок втрати тургору. Надлишок міді в ґрунті в кінцевому результаті зумовлює всихання рослин», – пояснюють екологи.

Водночас у мерії припускають, що дерева на вул. Мундяка навмисно полили мідновмісним розчином місцеві мешканці, аби згодом мати більше місця для паркування автівок. Знищення 25 дерев попередньо оцінюють у сотні тисяч гривень.

Більше того, висадити нові дерева на цьому місці не можна без заміни ґрунту, який є забруднений. А ця процедура є дороговартісною.

Всіх, хто володіє будь-якою інформацією щодо цього інциденту, управління екології закликає повідомляти Залізничну райадміністрацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: управління екології ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *