ОСТАННІ НОВИНИ

Вже 39 країн відкрили свої кордони для українців. Список

Вероніка Рой

|

Протягом минулого тижня для українців відкрили свої кордони ще 13 країн світу. Загалом у цьому перелік вже є 39 країн, які можуть відвідати українці. Про це під час брифінгу заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, передає ЄП.

 

«Минулого тижня я оголошував про 26 відкритих чи відносно відкритих для українців. Станом на зараз таких країн вже 39», – сказав Кулеба.

При цьому він наголосив, що не в кожному випадку йдеться про повністю вільний в’їзд, потрібно дотриматися правил, керуватися рішенням органів влади цих країн, а також перевіряти інформацію перед поїздками на карті МЗС.

Він уточнив, що протягом тижня для українців відкрили кордони Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Сент-Люсія і Пуерто-Ріко.

«МЗС продовжуватиме працювати над тим, щоб українці мали більший вибір і більше можливостей для подорожей за кордон», – сказав Кулеба.

Зазначимо, раніше українцям дозволили в’їзд у 26 країн світу. У цьому переліку є і ті, куди потрібна віза та ті, де діють певні карантинні обмеження, це: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Багамські острови, Ліван. 

Львівський портал писав, що громадяни, які прибувають в Україну із країн так званої «червоної зони», повинні проходити 14-денну самоізоляцію. Втім завершити достроково її можна, отримавши негативний результат ПЛР-тесту. Детальніше про процедуру виходу зі самоізоляції і тестування на COVID-19 читайте за цим посиланням.

Нагадаємо, станом на середину червня до списку країн «червоної зони» увійшли США, Росія, Білорусь, Італія, Іспанія, Франція, ОАЕ, Мальта та інші. Із детальним переліком можна ознайомитися тут.

Додамо, що після повернення в Україну з Польщі самоізоляцію проходити не потрібно.

Зазначимо в Україні є інтерактивна мапа, де можна перевірити умови в’їзду чи транзитного проїзду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *