ОСТАННІ НОВИНИ

У обмінниках дорожчає долар та євро

Оксана Білоус

|

Нацбанк продовжує послаблювати курс гривні. Станом на 21 липня ціна за долар зросла на 24 копійки, тепер американська валюта досягнула позначки 27,60 гривень. Офіційна вартість євро також збільшилася на 34 копійки, у порівнянні з попереднім банківським днем, і становить 31,59 грн. Про це Львівському порталу повідомили в НБУ.

 

У обмінниках Львова за долар дають в середньому 27,50 грн (+15коп.), а купують по 27, 90 грн (+25коп).  Вартість євро також зросла. Так у середньому за євро дають по 31,30 грн (+25 коп), натомість продають по 31,75 грн (+20 коп).

Злотий по 6,90 – 7,05 грн відповідно.

Як відомо, валютний ринок України стало лихоманити після відставки глави НБУ Якова Смолія.Він 1 липня подав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку через «систематичний політичний тиск».

В Офісі президента відреагували на звільнення Смолія. Там повідомили, що будь-які дискусії щодо діяльності Нацбанку мають бути позбавлені політичного забарвлення, адже це «може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність Національного банку України». Та 3 липня Верховна Рада звільнила Яківа Смолія з посади голови Нацбанку.

Ще навесні цього року Смолій заявляв про те, що має намір залишатися на посаді голови до кінця своєї каденції – до 2025 року.

Також нещодавно Львівський портал зібрав думки відомих політиків та експертів про відставку Якова Смолія, якого вважають одним із найуспішніших в економічному секторі України.

Зазначимо, що 59-річний Яків Смолій очолив НБУ у березні 2018 року, коли Верховна Рада підтримала звільнення Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління «Укргазбанку» 47-річного Кирила Шевченка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *