ОСТАННІ НОВИНИ

Рада звільнила Смолія з посади голови Нацбанку

Вероніка Рой

|

Верховна Рада під час позачергового засідання у п’ятницю, 3 липня, проголосувала за відставку очільника Національного банку України Якова Смолія. Про це пише УП.

 

Депутати 286 голосами підтримали проєкт постанови про звільнення Смолія, який раніше подав в Раду президент Володимир Зеленський.

Виступаючи в парламенті, голова Національного банку заявив, що його прохання про відставку є протестом проти політичних тисків на НБУ та є «червоною лінією».

Нагадаємо, 1 липня голова Національного банку України Яків Смолій подав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку через «систематичний політичний тиск».

В Офісі президента відреагували на звільнення Смолія. Там повідомили, що будь-які дискусії щодо діяльності Нацбанку мають бути позбавлені політичного забарвлення, адже це «може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність Національного банку України».

Ще навесні цього року Смолій заявляв про те, що має намір залишатися на посаді голови до кінця своєї каденції – до 2025 року.

Також нещодавно Львівський портал зібрав думки відомих політиків та експертів про відставку Якова Смолія, якого вважають одним із найуспішніших в економічному секторі України.

Зазначимо, що 59-річний Яків Смолій очолив НБУ у березні 2018 року, коли Верховна Рада підтримала звільнення Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *