ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський продовжує втрачати довіру українців

Наталя Дуляба

|

Рівень довіри українців до президента Володимира Зеленського надалі знижується: нині йому довіряють 44% опитаних, тоді як ще у травні таких було 57%. Про це свідчать дані соцопитування, яке 3-9 липня проводив Центр Разумкова із Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, пише УП.

 

«Володимир Зеленський лишається політиком з найвищим рівнем довіри (44%), однак не довіряє йому 49%, що робить баланс довіри та недовіри негативним», – кажуть соціологи.

Крім того, 40,5% громадян погоджуються, що Зеленський є чесною і порядною людиною, але про більшість членів його політичної команди цього сказати не можуть.

9% переконані, що порядний і президент, і його команда, а 33% дотримуються думки, що ні Зеленський, ні більшість членів його команди не є чесними і порядними людьми.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зазначимо, наприкінці червня підтримка Володимира Зеленського впала до рекордно низького показника – 38%. Такий рівень довіри президенту українці висловили вперше з часу його перемоги на виборах. Дії гаранта вперше не схвалює більшість.

У квітні Зеленський хизувався тим, що йому довіряють 55-56% українців, але запевняв, що «не думає про рейтинги». Наприкінці січня президента підтримували менше 50% українців.

Нещодавно Львівський портал писав, що Володимиру Зеленському не довіряють 59% мешканців Львівщини.

Дослідження проводили 3 по 9 липня методом інтерв’ю «обличчям до обличчя». Участь у  соцопитуванні взяли 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та окупованого Донбасу. Похибка не перевищує 2,3%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *