ОСТАННІ НОВИНИ

Дитсадки Львова не планують перевіряти на дотримання правил карантину

Ольга Денисяка

|

Очільниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик заявила, що дошкільні навчальні заклади міста готові до відкриття та забезпечені засобами індивідуального захисту. Також всі працівники пройшли онлайн-навчання щодо правил роботи в умовах карантину. Однак перевіряти, чи дотримуються протиепідемічних вимог у дитсадках Львова, наразі не планують. Про це вона розповіла Львівському порталу.

 

З п’ятниці, 17 липня, у Львові після карантину відновлюють роботу дитячі садки. Відтак очільниця управління освіти Львівської міської ради розповіла, що всі дошкільні навчальні заклади вже готові до відкриття і забезпечені усіма необхідними засобами.

«Для ДНЗ закупили всі необхідні для роботи в умовах карантину засоби, а саме: маски, рукавички, засоби дезінфекції, антисептики, дезінфікуючі килимки. В садках дезінфікуватимуть всі майданчики та іграшки. Щоб уникнути скупчення людей, ми намагатимемося відкривати усі входи до дошкільного закладу. На кожному – стоятимуть антисептики», – зазначила Зоряна Довганик.

Однак посадовиця заявила, що наразі у Львові не планують створювати робочих груп, які би перевіряли та контролювали ДНЗ на дотримання усіх протиепідемічних заходів. Натомість вона закликала батьків бути уважними та, відводячи дітей в садок, слідкувати за тим, чи дотримуються працівники всіх норм та обмежень.

«Наразі ми не плануємо створювати робочих груп, які перевірятимуть дотримання правил карантину в садках. Наші працівники пройшли навчання і знають, як працювати. Ми хочемо побачити, як загалом запрацюють ДНЗ і далі будемо приймати рішення. Перш за все повинні бути уважними батьки. Вони відводять дітей в садочок і бачать, як відбувається прийом. Також діти розказують батькам, як проходить день в садочку і чим займаються вихователі», – пояснила Зоряна Довганик.

Також вона наголосила, що всі працівники пройшли у червні десятиденний курс оналйн-навчання щодо роботи в умовах карантину.

«У червні впродовж 10 днів відбувались наради в ZOOM,  де для різних категорій працівників розповідали, яких саме вимог вони повинні дотримуватись. Тобто таке навчання пройшли абсолютно всі працівники: помічники вихователів, вихователі, працівники кухні, методисти та керівники закладів дошкільної освіти», – зауважила очільниця управління освіти Львівської міської ради.

Додамо, що батьки обов’язково повинні підписати згоду, в якій, зокрема, зобов’язуються:

  • Повідомити вихователя про прихід дитини до дитячого садка вперше після карантину до 17:00 години за 1 день до приходу.
  • Приводити дитину  з 7:30 до 10:00 години ранку та одягати захисну маску.
  • Не заходити у приміщення закладу дошкільної освіти.
  • Не приводити дитину до садка з ознаками респіраторних захворювань.
  • Не приносити з дому будь-які іграшки.
  • Уникати близького контакту з працівниками дитячого садка іншими батьками і дітьми.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Також зазначимо, що управління освіти Львівської міськради опублікували протокол дотримання карантинних вимог при відвідуванні закладів дошкільної освіти.

Як повідомляв Львівський портал, управління освіти ЛМР з 8 липня почало перевіряти готовність дитсадків до початку роботи після послаблення карантину.

Нагадаємо, на Львівщині перший етап послаблення карантину на Львівщині ввели зі 7 липня. Відтоді знову запрацювали готелі, кафе і ресторани, спортзали та фітнес-центри. Також на території області дозволили масові релігійні заходи, але за умови дотримання соціальної дистанції. 13 липня на Львівщині дозволили відновити роботу дитячих садочків. Під послаблення потрапила й частина закладів культури, а також бази відпочинку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *