ОСТАННІ НОВИНИ

14 липня Львів прощатиметься Тарасом Матвіївим, який загинув на Донбасі

Вероніка Рой

|

У вівторок, 14 липня, у Львові попрощаються із загиблим на Донбасі офіцером Збройних сил, Героєм України Тарасом Матвіївим. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Прощальна церемонія відбудеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній у Львові, о 19.30 год.

«Завтра Львів попрощається з Героєм України Тарасом Матвіївим. За маршрутом похоронної процесії будуть вивішені синьо-жовті прапори. Просимо усіх на час похоронної процесії утриматися від гучної музики та святкувань», — зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Нагадаємо, 31-річний боєць Тарас Матвіїв загинув 10 липня у районі селища Троїцьке Попаснянського району Луганської області від осколкових поранень, яких зазнав під час розриву міни, коли допомагав побратимам під час атаки бойовиків. Помер дорогою до лікарні.

Як активіст та депутат Жидачівської райради Тарас Матвіїв неодноразово піднімав проблеми незаконних вирубок лісу.  Зокрема Львівський портал писав про Тараса Матвіїва у матеріалі «На Львівщині «шестеро спартанців» блокують кількамільйонну контрабанду Яценюка?».

Командування частини 24 ОМБр імені короля Данила та побратими ініціюють процедуру подання на звання Героя України загиблому захиснику Тарасу Матвіїву. 13 липня українському захиснику було присвоєно це звання посмертно.

Тарас Матвіїв був молодшим лейтенантом, командиром взводу 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила. Народився 1989 року на Волині. Проживав у місті Жидачів на Львівщині. 2011 року закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. Брав активну участь у Революції Гідності та бойових діях на Сході України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *