ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали 200 вагонів зрубаного лісу

|

Винищення лісів України триває. Активісти затримали на станції «Клепарів» ще 200 вагонів на частині дерев яких бракує належного маркування. Про це на своєму Фесбук повідомив волонтер та депутат Жидачівської районної ради Тарас Матвіїв.

150

«Це на перший погляд легальні ешелони усілякої деревини, котрі прямують на експорт, переважно, у Румунію ;) Мої друзі Олег Окопський та Ivan Shchurko нарахували близько 200 вагонів: від сосни до буку. Вони зауважили – на частині кругляку нема чіпів. Аби з’ясувати походження лісу поросили супровідні документи. Підключили незалежних екологів», – йдеться у повідомленні.

151

У коментарі Львівському порталу Тарас Матвіїв повідомив, що частина вагонів із незаконно-зрубаною деревиною, вже втекли з «Клепарова»

«У справі контрабанди в Ходорові та нечіпованої деревини на станції «Клепарів» сьогодні відбулася зустріч з Дмитром Загарією (Началькик поліції Львівщини – ред.). Однак все наразі безрезультатно, вочевидь аерозйомка вирубки лісів на Львівщині не вразила пана Загарію… Як відомо, мої колеги виявили близько 200 вагонів деревини на станції «Клепарів». Ситуація аналогічна, як на станції «Ходорів» – у вагонах виявлено зруб дерев без відповідного маркування та чіпів. Усе зафіксовано на камеру. Коли попросили документи на вантаж то їх спершу надали частково, а після невідомих дзвінків згори документи перестали показувати. На місце події прибули поліцейські, які спромоглися прийняти заяву від активістів… Нажаль частина вагонів, які ще вчора зафіксували на Клепарові вже поїхали», – обурюється волонтер.

152

Водночас, активісти готові добиватися зупинки незаконної вирубки лісу у вищих інстанціях.

«Схоже, що правоохоронці не вбачають у незаконній вирубці лісу та перевезеннях деревини без відповідних документів криміналу. Але ми не залишимо цього і вже готуємо відповідні звернення у вищі інстанції, зокрема в прокуратуру», – повідомив Львівському порталу Тарас Матвіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *