ОСТАННІ НОВИНИ

Загиблому на Донбасі Тарасу Матвіїву присвоїли звання Героя України

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з орденом «Золота Зірка» молодшому лейтенанту 24-ї бригади, випускнику Національної академії ім. П. Сагайдачного Тарасу Матвіїву, який декілька днів тому загинув на Донбасі. Відповідний указ глава держави  підписав 13 липня, передає пресслужба Офісу президента.

 

Звання Героя України присвоєно за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

«Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою», – сказав Зеленський.

В Офісу президента також інформують, що поховання захисника відбудеться в середу.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Донбасі внаслідок ворожого обстрілу загинув 31-річний Тарас Матвіїв. Як активіст та депутат Жидачівської райради неодноразово піднімав проблеми незаконних вирубок лісу.  Зокрема Львівський портал писав про Тараса Матвіїва у матеріалі «На Львівщині «шестеро спартанців» блокують кількамільйонну контрабанду Яценюка?».

Також командування частини 24 ОМБр імені короля Данила та побратими ініціюють процедуру подання на звання Героя України загиблому захиснику Тарасу Матвіїву.

Тарас Матвіїв був молодшим лейтенантом, командиром взводу 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила. Народився 1989 року на Волині. Проживав у місті Жидачів на Львівщині. 2011 року закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. Закінчив Національну академію сухопутних військ ім. П. Сагайдачного. Брав активну участь у Революції Гідності та бойових діях на Сході України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *