ОСТАННІ НОВИНИ

Поки ситуація не стабілізується, не може йти мова про відкриття дитсадків, – голова ЛОДА

Соломія Головіна

|

Голова Львівської ОДА Максим Козицький розповів 9 липня під час брифінгу за яких умов у області зможуть відновити роботу дитячі садочки. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Посадовець наголосив, що поки у області не стабілізується ситуація з коронавірусом, не може йти мова про відкриття садочків.

«Карантинні послаблення були прийняті з цього понеділка. Комісія ТЕБ і НС вирішила здійснити перевірку садочків щодо можливості послаблення карантину. Статистичні дані МОЗ щодня оновлюються, якщо говорити про ситуацію станом на понеділок, то ми справді мали можливість послабити карантин. Вчора, на жаль, показник виявлення був вищий, сьогодні – в межах норми. Поки ситуація не стабілізується, я думаю, про відкриття садочків не йде мова», – зазначив голова ЛОДА.

При цьому Максим Козицький зауважив, якщо щодня протягом 5 днів Львівщина підпадатиме під виконання всіх критеріїв МОЗ, тоді область зможе повернутися до питання можливості послаблення карантину, в тому числі відкриття садочків.

Нагадаємо, що 7 липня Львівщина почала поетапне послаблення карантину. В області свою роботу відновили готелі, заклади громадського харчування, спортзали і фітнес-центри. Також з 7 липня в області дозволили проводити масові релігійні заходи.

Міська комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила аналогічне рішення щодо послаблення карантину і дозволила роботу кафе та фітнес-центрів без обмеження кількості відвідувачів.

Водночас  8 липня у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що на Львівщині знову не можна послаблювати карантин, оскільки в області перевищений відсоток виявлення нових хворих.

Також додамо, що 7 липня міською комісією з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення про перевірку готовності закладів дошкільної освіти, кінотеатрів, театрів, спортивних шкіл до початку роботи в період карантинних обмежень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *