ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 33 тисячі працівників отримали допомоги по частковому безробіттю

Соломія Головіна

|

На Львівщині центри зайнятості опрацювали майже 17 тисяч пакетів документів від підприємців щодо виплати допомоги по частковому безробіттю через карантин. Про це 9 липня під час брифінгу повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як інформують у пресслужбі Львівської ОДА, понад 17 тисяч підприємців вже користуються цією послугою, а  виплати отримують понад 33 тисячі людей.

«Фактично щодня отримуємо по 200 нових заявок, а були дні, коли надходило 1700 заявок у день», – зазначив Василь Барилюк.

Наразі малому та середньому бізнесу на цю фінансову підтримку вже скерували понад 110 млн грн. Окрім цього, упродовж декількох днів виплатять ще 40 млн грн.

«Від ситуації з коронавірусом постраждали зокрема підприємці через вимушену зупинку бізнесу. Відповідно держава підставила плече. Державному центру зайнятості з Фонду боротьби з COVID-19 було виділено 4 млрд 723 млн грн, з яких 282 млн грн спрямували Львівщині», – зазначив він.

Як зазначає пресслужба Львівської ОДА, у розрізі регіонів України, Львівщина лідирує як за кількістю поданих до служби зайнятості документів,  так і за кількістю осіб, котрі отримають державні кошти для виплати допомоги з часткового безробіття.

Найактивнішими у питанні отримання державних коштів є представники малого і середнього бізнесу міст Львова, Трускавця та Борислава, а також Дрогобицького, Жовківського та Стрийського районів.

«Сподіваємось, що і інші райони будуть активнішими в цьому питанні. Користуючись нагодою, вкотре наголошуємо, що підприємці мають змогу ще 90 днів з моменту часткової або повної зупинки підприємств звернутися до нас і ми відшкодуємо ці кошти», – цитує пресслужба ЛОДА Василь Барилюк.

Виплату проводять на період карантину та місяць після його закінчення у випадку, якщо підприємство не відновило свою діяльність.   Розмір виплат встановлюється за кожну годину скорочення робочого часу із розрахунку двох третин тарифної ставки/окладу, але він не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати (4723 грн.)

Покрова інструкція щодо порядку отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину розміщена на сайті Державної служби зайнятості (https://bit.ly/2VvHsLK).

Як писав Львівський портал, під час коронавірусного карантину пом’якшили умови отримання матеріальної допомоги по безробіттю тим українцям, які звільнились з роботи за власним бажанням.

Нагадаємо, Служба зайнятості запустила онлайн-реєстрацію безробітних. Стати на облік у центр зайнятості тепер можна, не виходячи з дому. Детальна інструкція, як це зробити, – за цим посиланням.

Також ми повідомляли, що кількість офіційних безробітних в державі збільшилася на 48%. При цьому кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тисяч, що майже на 60% менше, ніж було в травні торік.

Зокрема, станом на середину червня без роботи залишилися понад 15 тисяч мешканців Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *