ОСТАННІ НОВИНИ

Негода на Прикарпатті: підтоплено понад 4500 будинків та зруйновано 90 мостів

Ольга Денисяка

|

Через негоду в Івано-Франківській області підтоплено 4596 житлових будинків у 165 населених пунктах та зруйновано 90 мостів. Про це Львівському порталу повідомили у ДСНС в Івано-Франківської області.

 

Рятувальники повідомляють, що від негоди постраждали 15 адміністративних районів: Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький, Долинський, Калуський, Богородчанський, Рожнятівський, Надвірнянський, Городенківський, Косівський, Галицький райони, Івано-Франківська та Яремчанська міська рада.

Крім того, довелося відселити 285 людей. Рятувальники допомогли буксирувати з зони підтоплення шість транспортних засобів, де були 11 людей та дві собаки.

Пошкодженими виявились:

  • 8 873 присадибних ділянок,
  • 3 002 підвальних приміщень,
  • 30083,56 гектара сільськогосподарських угідь,
  • 427,5 км автодоріг. Крім того, 110 км автодоріг зруйновано,
  • 130 мостів та зруйнованими 90 мостів,
  • 1850 метрів берегоукріплень.

Надзвичайники вже відкачали воду з 60 житлових будівель, прибрали 12 повалених дерев із проїжджих частин доріг, розчистили п’ять ділянок автодоріг від зсуву ґрунту протяжністю 75 м.

Окрім того, ДСНС відправила продукти (борошно, цукор, крупи, хліб) для мешканців Верховинського району, з яким було відсутнє транспортне сполучення через негоду.

Як повідомляв Львівський портал, на Івано-Франківщині через негоду загинули дві людини, ще одна зникла безвісти.

Зазначимо, що негода також наробила біди у Львівській області. Зокрема, через сильні зливи, на Львівщині підтоплено 110 житлових будинків.

Також ми повідомляли, що в селі Зарічне Стрийського району Львівщини розлилась річка Тур’янка. Внаслідок цього підтоплено близько 100 житлових будинків, недіючу школу, клуб-бібліотеку, ветпункт, два продуктові магазини. В селі мешкає 300 осіб. Як рятувальники ліквідовували наслідки негоди у селі Зарічне, дивіться за посиланням.

Додамо, у середу, 24 червня, на території Львівської області очікується дощова погода, можливі грози.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *