ОСТАННІ НОВИНИ

До проведення ЗНО у безпечних умовах все готове, – Мандзій

Ольга Денисяка

|

До зовнішнього незалежного оцінювання все готово, і воно відбудеться у безпечних умовах. Про це на засідання Верховної Ради повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, передає УНН.

 

«ЗНО буде відбуватися у безпечних умовах, відповідно до рекомендацій головного санлікаря. Зараз у нас все готове для проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня», – повідомила Мандзій.

Вона додала, що саме ЗНО – запорука справедливого та об’єктивного оцінювання, а також чесного і прозорого вступу.

Зазначимо, що 15 та 17 червня в Україні мало відбутись пробне ЗНО-2020. Втім ввечері 12 червня Кабмін заборонив проводити пробне тестування через поширення коронавірусу. Абітурієнти мали нагоду скласти обрані тести у режимі онлайн, втім сайт УЦОЯО не витримав перевантаження і «ліг».

Потім у Міносвіти запевнили, що повернуть кошти учасникам пробного ЗНО.

Згодом Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО. Вже у середу, 17 червня, зазначений механізм має схвалити Кабмін. Після завершення усіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти одразу надійдуть на рахунки у регіони.

Також ми повідомляли, що Рада дозволила випускникам складати ДПА за бажанням. Але ЗНО не скасовували.

Детальніше про те, як воно проходитиме цьогоріч, читайте у нашому матеріалі: «Тестування під час пандемії. Як цьогоріч абітурієнти на Львівщині складатимуть ЗНО».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *