ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники на Львівщині самостійно відновили роботу. ЛОДА покличе на підмогу поліцію

Наталя Дуляба

|

На Львівщині приватні перевізники самостійно вирішили відновити рух приміських і міжміських автобусів. У Львівській ОДА про це знають й планують звертатись у правоохоронні органи. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Відновити приміське і міжміське сполучення на Львівщині приватні перевізники вирішили з 15-16 червня. Таке рішення після трьох місяців простою прийняли спільно представники транспортних компаній, адже ЛОДА не дослухалась до вимог, які вони висували під час протестів на початку червня.

У соцмережах можна натрапити на оголошення перевізників про запуск маршруток. Відомо, що рейси відновили маршрути у Дрогобицькому й Яворівському районах: із 15 червня – Львів–Східниця (через Борислав, Трускавець і Стебник), Новояворівськ–Львів, із 16 червня – Львів–Дрогобич.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка розповів Zaxid.net, що самовільно відновити роботу приміських і міжміських маршруток вирішили через те, що обласна комісія ТЕБ і НС цього зробити їм не дозволила. На маршрути випустили близько 60% всіх автобусів. Всі вони, як запевнив Іван Велійка, курсують у режимі спецперевезень.

Львівський портал звернувся до Івана Велійки за роз’ясненнями, однак що-небудь коментувати він відмовився, посилаючись на велику зайнятість.

Водночас у Львівській ОДА знають про таке рішення приватних перевізників. Заступник голови ЛОДА Тарас Грень наголосив, що облдержадміністрація не давала жодних дозволів на відновлення пасажирських перевезень в області. На Львівщині досі триває карантин, відтак робота маршруток є не несанкціонованою.

«Позиція ЛОДА очевидна: порушувати закон не можна. Зараз ми плануємо звернутися у контролюючі органи, аби вони вживали відповідні заходи», – сказав Тарас Грень і додав, що перевірки мають проводити поліція та Укртрансбезпека.

Нагадаємо, через збільшення кількості хворих на коронавірус на Львівщині не послаблюють карантин, обласна комісія ТЕБ і НС вкотре його продовжила, цього разу – включно до 19 червня. Тому на території області досі заборонені пасажирські перевезення, робота дитсадків, готелів, розважальних та спортивних закладів.

Додамо, що регулярні пасажирські перевезення територією Львівської області зупинили практично від початку коронавірусного карантину – з 18 березня.

Станом на 16 червня Станом на 16 червня на Львівщині коронавірусом заразилися вже більше 3000 людей. За останню добу виявили 139 нових хворих, що є абсолютним рекордом області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *