ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство валютника у центрі Львова: поліція спіймала ще двох співучасників

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 червня, у Львові правоохоронці спіймали ще двох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві 49-річного валютника на вул. Академіка Павлова. До операції із затримання залучили спецпризначенців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Нацполіції Львівщини.

 

Відомо, що поліцейські затримали двох львів’ян віком 48 та 49 років в помешканні, де вони переховувались. Чоловіки є двома останніми особами, яких обвинувачують у вбивстві валютника, яке сталось 22 квітня на вул. Академіка Павлова. Двох інших зловмисників спіймали раніше.

Правоохоронці з’ясували, що 22 квітня четверо осіб напали на двох мешканців Львова віком 49 і 50 років у під’їзді будинку на вул. Академіка Павлова. Вони застосували вогнепальну зброю, при цьому молодший із потерпілих від отриманих поранень помер на місці події, старший – отримав травми. Зловмисники заволоділи значною сумою грошей, після чого втекли.

«У той самий день поліцейські затримали першого зловмисника – раніше судимого 45-річного львів’янина. 23 квітня проведеними оперативно-розшуковими заходами ми встановили місце перебування та затримали одного з його спільників, також жителя Львова віком 40 років. Ще двоє нападників були затримані вранці 4 червня у місці, де вони переховувались», – розповів заступник начальника Нацполіції Львівщини Тарас Сабанюк.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст.187 (розбій) КК України та п.6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування.

Як писав Львівський портал, вранці 22 квітня у під’їзді житлового будинку на вул. Академіка Павлова сталась стрілянина. Декілька невідомих у балаклавах напали на 49-річного львів’янина, який, найімовірніше, був нелегальним валютником. Від отриманих поранень чоловік помер на місці події.

У Львові та на території області поліцейські почали свої спецоперації. Першого підозрюваного затримали того ж дня, чоловіка виявили пораненим у лісі на Майорівці.

Другого підозрюваного спіймали 23 квітня на парковці гіпермаркету «Ашан» на просп. Чорновола.

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *