ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин на Львівщині знову продовжили

Вероніка Рой

|

На Львівщині послаблювати карантинні обмеження не будуть щонайменше до понеділка, 1 червня. Оскільки кількість хворих на коронавірусну інфекцію в області продовжує зростати. Відповідне рішення було прийняте під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Тарас Грень нагадав, що існує три критерії, згідно із якими обласні комісії ТЕБ і НС мають право формувати пом’якшення карантинних обмежень. Мова йде про кількість ліжко-місць, кількість проведення тестувань. Заступник голови ЛОДА зазначив, що за цими двома критеріями Львівщина підлягає до пом’якшення карантинних обмежень.

«Втім існує третій критерій – інцидентність. Це означає, що кількість хворих на 100 тисяч населення має бути не більше 12 людей. На сьогодні на Львівщині цей показник становить 14,5 людей на 100 тисяч населення. Відповідно з юридичних норм під поняття інцидентність Львівська область не потрапляє. Як наслідок, говорити про пом’якшення карантину в області ми зараз не можемо. Відповідно Львівщина щойнайменше до понеділка, 1 червня, залишається в режимі карантинних обмежень, які існували станом на сьогодні», – зазначив Тарас Грень.

Наступне засідання ТЕБ і НС заплановане на понеділок, 1 червня, під час якого знову прийматимуть рішення про залишення в силі чи пом’якшення карантинних заходів на Львівщині.

Відтак, як наголосив Тарас Грень, усі карантинні обмеження, які були станом на сьогодні, продовжують існувати.

«Ми говоримо про пасажирське перевезення, дотримання маскового режиму тощо. Щодо перевезення, то до 1  червня  вони здійснюватимуться у режимі спецперевезень», – додав він.

Зазначимо, на Львівщині останні дні фіксують стрімке збільшення хворих на COVID-19: учора було 70, сьогодні – 50.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні з 22 травня до 22 червня діятиме адаптивний карантин. Зокрема, місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності. Детальніше про те, як в Україні збираються послаблювати карантинні обмеження, читайте тут.

З огляду на епідемічну ситуацію на Львівщині карантин вирішили не пом’якшувати до 29 травня.

Станом на сьогодні, 29 травня, коронавірус лабораторно підтвердили у 1563 мешканців Львівщини. За останню добу виявили 50 нових хворих.

Нагадаємо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *