ОСТАННІ НОВИНИ

Лише троє пацієнтів Львівської інфекційної лікарні погодились випробувати ліки від коронавірусу

Ольга Денисяка

|

У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні розпочались клінічні випробування українського препарату «Біовен» (виробництва ТОВ «Біофарма плазма») для боротьби з коронавірусом. Станом на 26 травня троє пацієнтів погодились приймати засіб. Про це Львівському порталу повідомив заступник директора медзакладу Ігор Берник.

 

Насамперед треба зазначити, що препарат не є специфічним лікуванням коронавірусу. Мова йде про дослідження ефективності препарату в комплексному лікуванні пневмонії, викликаної COVID-19. Тобто пацієнти отримують цей препарат в комплексній терапії разом з іншими ліками.

Заступник директора Львівської інфекційної лікарні Ігор Берник розповів, що станом на 26 травня препарат «Біовен» отримали троє пацієнтів.

«Вони перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Їхній стан є стабільний із незначним покращенням. Проте ми не знаємо, чи сталося це завдяки препарату, чи ні. Ще зарано говорити про ефективність «Біовену» і давати якісь оцінки, зараз ми передаємо певні показники спеціалістам, які вже й будуть досліджувати його дієвість», – зазначив Ігор Берник.

Також він  наголосив, що перед призначенням засобу, хворим обов’язково пояснюють, що це і для чого його використовують. А хворий вже самостійно вирішує, чи згоден приймати препарат.

«Цей препарат має дві дії, які можуть дати позитивний результат при лікуванні хворого. Зокрема, «Біовен» намагається стримати бурхливу реакцію імунної системи на коронавірус. Позаяк, коли збудник потрапляє в організм, він провокує надмірну реакцію імунної системи, так званий «цитокіновий шторм». Також  антитіла, які містяться в препараті, допомагають боротись з вторинною інфекцією», – пояснив він.

Медик зауважив, що препарат є дуже дорогим і не кожен може собі його дозволити. Відтак виробник, ТОВ «Біофарма плазма», у межах програми надає його безкоштовно.

Львівський портал повідомиляв, що 4 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав указ щодо клінічного випробування препарату у  декількох медзакладах України. Серед них є і Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня.

Раніше ми також писали, що в Україні наразі досліджують чотири різні лікарські препарати для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пообіцяв 1 млн доларів тим науковцям, які винайдуть вакцину від коронавірусної інфекції.

У ВООЗ стверджували, що коронавірус не зникне, допоки вчені не розроблять вакцину і її не почнуть масово застосовувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *