ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА розповіли, як на Львівщині школи завершуватимуть навчальний рік

Вероніка Рой

|

Цьогоріч у Львівській області більшість шкіл завершать навчання 29 травня. Втім у зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції цьогоріч не проводитимуть останніх дзвоників. Проте школи області організують онлайн-флешмоби, аби з позитивом завершити  навчальний рік. Про це у вівторок, 26 травня, під час брифінгу розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, цьогоріч завершення навчального року є незвичним через коронавірусний карантин. Втім він переконаний, що таке навчання все ж має позитив, адже учні і вчителі могли організувати та опанувати дистанційне навчання.

«Ми завершуємо навчання в умовах карантину. Таке навчання має дві сторони. Позитивним є те, що і вчителі, і учні мали можливість опановувати засоби дистанційного навчання. Ми врахували усі недоліки та надіслали запити в усі навчальні заклади. І кожна зі шкіл представила по одному вчителю, який проходитиме навчання протягом літа для того, щоб з 1 вересня вони були консультантами у педагогічних колективах щодо використання технічних засобів дистанційного навчання», – каже Олег Паска.

Цьогоріч на Львівщині – 14 964 випускники. Очільник департаменту освіти і науки ЛОДА каже, що Міністерство освіти і науки рекомендує не проводити випускні вечори, аби уникнути поширення коронавірусної інфекції.

«Ми сподіваємося, що батьки розуміють відповідальність за прийняття тих чи інших рішень. Щодо завершення навчального року, то вчителі виходять за графіком на роботу, заповнюють класні журнали. Атестати учням можуть надсилатися електронною поштою. А 1 вересня їх видадуть на руки. Одинадцятикласники перше повинні скласти ЗНО, а потім отримають атестати. Також є важливим прийом заяв на наступний навчальний рік. Тут важливо, щоб органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади ухвалили рішення про початок прийому цих заяв. Оскільки вже була рекомендація Міністерства освіти і науки України», – розповідає Олег Паска.

Більшість шкіл в області закінчують навчання 29 травня. Проте традиційних «лінійок» проводити не будуть. Натомість навчальні заклади організують різноманітні онлайн-флешмоби.

«Я мав розмову з багатьма директорами шкіл. Є різний досвід: педагоги готують святкові відеоролики. Тому чекаємо на флешмоби, гарні побажання, щоб цьогоріч школярі з гарним настроєм завершать навчальний рік», – додав директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

Як повідомляв Львівський портал, у зв’язку з продовженням карантину навчальний рік у закладах освіти Львова буде завершено дистанційно. Єдиним винятком можуть бути лише 11-класники, для яких при потребі планують організувати консультації. Також цьогоріч не проводитимуть свято останнього дзвоника.

Зазначимо, що через карантин змістилися дати проведення пробного ЗНО та основної сесії тестування. Про те, як на Львівщині проходитиме ЗНО в умовах пандемії, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *