ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила масштабну схему продажу «біодобавок від коронавірусу»

Соломія Головіна

|

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабний продаж несертифікованих «біодобавок від коронавірусу» через інтернет та розгалужену мережу кол-центрів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

 

«Продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від коронавірусу. Фактично комерсанти наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману», – інформує СБУ.

Організувала продаж група компаній, яка спеціалізується на продажі біологічно-активних добавок. Під час обшуків в офісних приміщеннях, кол-центрах і місцях проживання фігурантів правоохоронці вилучили документи та інструкції, які підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено понад 1,1 мільйони доларів США.

Крім того, співробітники СБУ з’ясували, що комерсанти не сплачували податки до бюджету, чим завдали збитки державі на суму понад 80 млн гривень.

Нагадаємо, на сьогоднішній день не існує спеціальної вакцини або ліків від COVID-19. Детальніше про те, у який спосіб в Україні лікують коронавірус, можна дізнатися тут.

Раніше у ВООЗ стверджували, що коронавірус не зникне, допоки вчені не розроблять вакцину і її не почнуть масово застосовувати.

Президент України пообіцяв 1 млн доларів тим науковцям, які винайдуть вакцину від коронавірусної інфекції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *