ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ кажуть, що бажаного спаду епідемії COVID ще немає

Вероніка Рой

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що наразі бажаного зниження рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні не відбувається. Про це він сказав у неділю, 24 травня, під час брифінгу, передає УП.

 

За його словами, протягом місяця кількість хворих коливається в одних і тих же рамках – від 350 до 550 захворювань кожен день.

«Ми б дуже хотіли, щоб воно почало знижуватись і щоб були зняті всі без виключення обмеження, але життя таке, я думаю, що ми все рівно будемо ще тривалий час користуватися елементарними засобами захисту, ми будемо користуватися, тобто, соціальною дистанцією», – сказав Максим Степанов.

Зазначимо, коронавірусну інфекцію в Україні виявили уже у 20 986 людей. За останню добу діагноз підтвердився у 406 осіб.

Нагадаємо, на Львівщині коронавірус підхопили вже 1333 мешканців. За останню добу виявили 48 нових хворих. За прогнозами медиків, пік коронавірусу у Львівській області протримається до початку червня.

Разом з тим, в Україні черговий етап пом’якшення карантину почався 22 травня. Втім 22 травня обласна комісія ТЕБ і НС вирішила продовжити на Львівщині карантин до 29 травня. Причиною цьому стала невтішна динаміка захворюваності на COVID-19. У МОЗ вже повідомляли, що Львівська область не відповідає критеріям для переходу на другий етап послаблення карантинних обмежень.

Відтак дитсадки і громадський транспорт у Львові та області ще не запрацюють щонайменше до 29 травня. Також заборонена робота закладів громадського харчування (лише формат «на виніс» та літні майданчики), фітнес-центрів, розважальних установ, музеїв (виняток – музеї просто неба), громадського транспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *