ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового бідкаються, що збитки комунальних перевізників через карантин сягнули 59 млн

Соломія Головіна

|

У Львові збитки комунальних перевізників через зменшення кількості пасажирів у громадському транспорті вже становлять 59 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк нагадала, що відповідно до рішення комісії ТЕБ і НС громадським транспортом Львова можуть користуватися лише люди, які забезпечують життєдіяльність міста. Таке рішення було прийнято на підставі постанови Кабінету Міністрів України. Далі вона додала, що відповідно до постанови уряду від початку карантину в громадському транспорті дозволялося перевозити лише 10 пасажирів, а вже з 22 квітня Кабмін дозволив перевозити лише сидячих пасажирів у громадському транспорті. Відтак, за її словами, збитки комунальних перевізників вже сягнули 59 млн грн.

«Тож, незважаючи на те, що на лінії виходить менша кількість транспорту, все ж комунальні і приватні перевізники несуть великі збитки. Так, за час карантину, збитки від перевезень у комунальному транспорті Львова становлять 59 млн грн. І ці збитки доведеться покривати з бюджету міста. Адже необхідно виплачувати заробітну плату водіям, ремонтувати транспорт, дезінфікувати його», – сказала посадовиця.

Також Ірина Маруняк нагадала, що з 23 березня у Львові було призупинено пільгові перевезення.

«22 травня мав би завершитися карантин. Думаю, що тоді Кабмін прийме чергову постанову щодо роботи транспорту, яка буде регулювати кількість пасажирів, рух транспорту, і дасть можливість відновлення пільг. Тому чекаємо рішення уряду, після чого ми будемо приймати вже наші рішення щодо роботи транспорту», – додала вона.

Як повідомляв Львівський портал, громадський транспорт в Україні виходитиме з карантину у три етапи, детальніше з ними можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що на вулиці Винниченка під стінами Львівської облдержадміністрації 13 травня відбувалася акція протесту транспортних компаній, які вимагали відновити пасажирські перевезення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *