ОСТАННІ НОВИНИ

У храмі на Сихові в чотирьох священників виявили коронавірус

Вероніка Рой

|

У чотирьох священників собору святого Івана Хрестителя, що розташований на Сихові на вул. Зубрівській, 1-Г, підтвердили коронавірус. Також СOVID-19 виявили ще й у двох працівників храму. Про це інформує Львівська архиєпархія Української греко-католицької церкви.

 

Як повідомляється, за результатами вірусологічного дослідження, яке отримали з Львівського обласного лабораторного центру, інфікування COVID-19 підтвердили у чотирьох священнослужителів собору, а також у двох працівників храму. У самому приміщенні церкви вже провели дезінфекцію відповідно до усіх санітарних вимог.

У зв’язку з тим, що коронавірус є не лише у вірян, а й у представників духовенства, Львівська архиєпархія просить дотримуватись обмежень, що стосуються масових заходів, зокрема, храмових богослужінь.

«Певне послаблення карантинних заходів, передбачене найближчими днями, не скасовує особистих заходів безпеки, яких необхідно дотримуватися. Ключовими способами вберегти себе та рідних від інфікування є збереження соціальної дистанції, обмеження особистих контактів, знезаражування рук, предметів побуту, використання медичної маски у громадських місцях. У випадку захворювання просимо звертатися до компетентних органів соціальної інфраструктури. Для подолання хвороби важливим є своєчасне і правильне лікування. Поставмося відповідально до здоров’я, особливо серед ризиків нинішньої пандемії», – наголошують у Львівській архиєпархії УГКЦ.

Нагадаємо, у Львівській області коронавірус виявили у двох священників з Червнограда та із Жовківщини.

Відразу після цього у Львові експрес-тести на коронавірус почали робити священникам. Перевірити збираються 500 священнослужителів різних конфесій. Всі тести, які вже встигли зробити, були негативними.

Нагадаємо, протягом останніх трьох днів на Львівщині фіксують різке збільшення кількості хворих на коронавірус. Зокрема, за останню добу в області ПЛР-тести підтвердили COVID-19 у 65 людей – це найбільше число за період карантину. Загалом на Львівщині кількість інфікованих сягнула 660 осіб. Також від коронавірусу в області вже померли 18 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *