ОСТАННІ НОВИНИ

Світовий банк затвердив 150 млн доларів допомоги Україні

Ольга Денисяка

|

Рада директорів Світового банку 30 квітня затвердила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів з метою соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Світовий банк.

 

У рамках додаткового фінансування 50 мільйонів доларів США буде направлено на заходи боротьби з поширенням пандемії COVID-19 (коронавірусу). Ці кошти допоможуть збільшити розмір та пришвидшити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надаватися літнім людям та одержувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю.

«Тисячі українських сімей вже мають складнощі із оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через ріст цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат та підвищення їхньої адресності»,  – зазначив виконуючий обов’язки директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер

У наступні 15 місяців Світовий банк розгорне 160 мільярдів доларів США фінансової підтримки, щоб допомогти державам світу захистити бідні верстви населення, надати підтримку бізнесу і прискорити економічне відновлення, включаючи 50 мільярдів доларів США нової допомоги від МАР у формі грантів або фінансування на пільгових умовах.

Як писав Львівський портал, на час коронавірусного карантину українцям, які звільнилися з роботи за власним бажанням, обіцяли виплачувати допомогу по безробіттю. Наразі понад 300 тисяч громадян отримують таку допомогу.

Нагадаємо, на час карантину Служба зайнятості запустила онлайн-реєстрацію безробітних. Стати на облік у центр зайнятості тепер можна, не виходячи з дому. Детальна інструкція, як це зробити, – за цим посиланням.

Станом на середину квітня без роботи залишилися більше 18 500 мешканців Львівщини. Найбільше безробітних – це люди віком від 45 років, також суттєво зросла частка безробітних старшого віку (55-59 років).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *