ОСТАННІ НОВИНИ

Допомогу по безробіттю отримують 300 тисяч українців

Наталя Дуляба

|

В Україні понад 300 тисяч громадян, які втратили роботу, отримують фінансову допомогу від держави. Про це пише Радіо Свобода із посиланням на начальницю управління Державного центру зайнятості Інну Бундіні.

 

За словами посадовиці, кількість українців, які отримують допомогу по безробіттю, у порівнянні з 2019 роком зросла на третину.

«Якщо я скажу сухі цифри, що більше, ніж на 30% в порівнянні з таким же періодом минулого року, то це ні про що. У цілому ж на обліку в службі зайнятості перебуває понад 420 тисяч людей – це особи, які мають статус безробітного. Понад 300 тисяч із них отримують допомогу по безробіттю», – сказала Інна Бундіні.

Вона  уточнила, що допомога по безробіттю в Україні наразі становить від 1000 до 8408 грн.

«Суми різні. Для незастрахованих осіб, тобто для тих, які не мали офіційної роботи попередні 12 місяців, за них не сплачувалися страхові внески, зараз мінімалка становить 1000 грн, це на час карантину. Раніше було 650 грн, правління Фонду ухвалило рішення і підвищило цю суму на період карантину. Для застрахованих осіб – 1800 грн мінімальна сума, максимальна – 8408 грн», – пояснила Бундіні.

Як писав Львівський портал, на час коронавірусного карантину українцям, які звільнилися з роботи за власним бажанням, будуть виплачувати допомогу по безробіттю.

Нагадаємо, на час карантину Служба зайнятості запустила онлайн-реєстрацію безробітних. Стати на облік у центр зайнятості тепер можна, не виходячи з дому. Детальна інструкція, як це зробити, – за цим посиланням.

Станом на середину квітня без роботи залишилися більше 18 500 мешканців Львівщини. Найбільше безробітних – це люди віком від 45 років, також суттєво зросла частка безробітних старшого віку (55-59 років).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *