ОСТАННІ НОВИНИ

У Чернівецькому СІЗО влаштували бунт через ув'язненого з COVID-19 

Ольга Денисяка

|

У ніч з 24 на 25 квітня у Чернівецькому слідчому ізоляторі ув’язнені влаштували бунт через прибуття ув’язненого з підтвердженим COVID-19. Про це на сторінці у Facebook повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова, передає Львівський портал.

 

Ввечері 24 квітня ув’язнені висловлювали масове невдоволення через те, що в СІЗО прийняли ув’язненого з підтвердженою коронавірусною хворобою.

За словами адміністрації установи, ув’язнені виказували обурення, заклики до непокори та барикадувалися. О 8 ранку, під час зміни чергування, ув’язнені з трьох камер перешкоджали персоналу, зокрема війти до приміщень для перевірки.

Через це до 7 ув’язнених застосували фізичну силу, а до одного з них – кайданки. На знак протесту троє ув’язнених порізали передпліччя. Один з утримуваних мав венозну кровотечу. Йому викликали швидку допомогу та вивезли з СІЗО.

Людмила Денісова додала, що наразі в СІЗО проводять службову перевірку, а ув’язнений із підтвердженою коронавірусною хворобою перебуває в окремій камері, в ізольованому блоці.

Львівський портал повідомляв, що станом на ранок 26 квітня кількість підтверджених випадків коронавірусу в Україні зросла до 8 617. 

Нагадаємо,  через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *