ОСТАННІ НОВИНИ

ЗМІ повідомляють, що главу УПЦ МП госпіталізували з COVID-19. У церкві це заперечують

Вероніка Рой

|

Низка ЗМІ у суботу, 18 квітня, повідомили про те, главу УПЦ МП митрополита Онуфрія та митрополита Антонія таємно госпіталізували з коронавірусом. Проте у самій церкві цю інформацію спростовують.

 

Як інформує Релігійна правда з посиланням на власні джерела у Києво-Печерській лаврі, митрополити Онуфрій та Антоній проходили тест на коронавірус анонімно, і були госпіталізовані під чужим іменем. Так вчинили з метою убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня. Швидше за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію. Ввечері 17 квітня митрополит Антоній з’явився у програмі «Свобода слова Савіка Шустера». Він залишив клініку на цей час та поїхав до Києво-Печерської лаври, щоб взяти участь в прямому ефірі, про який була домовленість зазделегідь.

ТСН. Тиждень на своїй сторінці Facebook пише, що також має підтвердження цієї інформації.

«Підтверджуємо. Верхівка УПЦ МП з переляку лягла в клініку під чужими іменами, коли отримала позитивний тест. Вчора Антоній в лавру на ефір з температурою їздив», – йдеться у повідомленні.

Видання «Дзеркало тижня» з посиланням на свої джерел повідомляє, що митрополита Онуфрій перебуває в Київському інституті серця Бориса Тодурова. Він знаходиться в спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легень, що особливо тонко і ефективно виконує функцію наповнення легенів киснем, народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Новинський.

Натомість сам митрополит Антоній у коментарі «Українській правді» спростував інформацію про госпіталізацію себе або митрополита Онуфрія.

«Я перебуваю у себе в келії у Лаврі. У мене температура 36,6, я здоровий. Готуюсь правити ввечері службу в одному з храмів Києво-Печерської лаври. Блаженнійший Онуфрій перебуває у себе в резиденції. Зазвичай там, де він служить, збирається дуже багато народу, тому Блаженнійший служитиме Пасхальну службу, мабуть, у себе в храмі на території резиденції. В Лаврі він служити не може, бо вона закрита на карантин і ні в неї, ні з неї не можна вийти», – сказав митрополит Онуфрій.

У коментарі Громадському речник УПЦ МП Климент зазначив, що митрополит буде служити сьогодні богослужіння

«Нісенітниці не коментуємо. Митрополит буде служити сьогодні богослужіння. Найімовірніше, у себе в резиденції, бо карантин, але місце ще вирішується», – зазначив в

У Центр інформації УПЦ МП повідомили, що митрополити Онуфрій і Антоній здорові і готуються до Великоднього богослужіння.

Як писав Львівський портал, Києво-Печерська лавра фактично закликала вірян ігнорувати обмеження, запроваджені в Україні на час коронавірусного карантину. Згодом у лаврі виявили більше 90 хворих на COVID-19.  Через це святиню закрили на карантин.

Зазначимо, у Києво-Печерській лаврі від коронавірусної інфекції зафіксовано три смерті. 12 квітня померли 47- річний ієродиякон Наум та 73-річний архімандрит Нектарій. При цьому причину смерті останнього у лаврі не уточняли. 17 квітня стало відомо про смерть насельника Лаври монаха Никодима.

Зараз медики підозрюють спалах коронавірусу й у Почаївській лаврі (УПЦ МП), що на Тернопільщині. Однак настоятель не йде на контакт із лікарями.

Так, 13 квітня від коронавірусу помер монах Почаївської лаври. 40-річний чоловік прибув до Києва, там його стан різко погіршився, тож його госпіталізували. Пробувши 8 днів на лікуванні, монах помер. ПЛР-тест підтвердив коронавірусну інфекцію. Вже 14 квітня у Почаївській лаврі спростували інформацію про смерть 40-річного монаха і назвали це «чутками».

Нагадаємо, нещодавно коронавірусну інфекцію виявили у священника з Червонограда. Тому у Львові на COVID-19 почали тестувати священнослужителів.

Фот: УПЦ МП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *