ОСТАННІ НОВИНИ

Києво-Печерську лавру закривають на карантин: там понад 90 інфікованих

Ольга Денисяка

|

У Києво-Печерській лаврі за добу зафіксували 63 випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2, святиню закривають на карантин. Про це в Telegram повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, передає Львівський портал.

 

Рішення закрити Києво-Печерську лавру на карантин прийняла комісія з надзвичайних ситуацій столиці. Міський голова столиці також закликав правоохоронців проконтролювати дотримання цього рішення.

«Із 79 випадків захворювання, зареєстрованих за минулу добу, 63 – у Києво-Печерській лаврі. Всього у Лаврі вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус», – йдеться у повідомленні.

За словами Кличка, 13 квітня до Лаври направлять мобільні рентгени та бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування.

Львівський портал раніше повідомляв про 4 випадки захворювання на коронавірус у Києво-Печерській Лаврі. Згодом у святині за добу виявили 26 хворих.

Нагадаємо, що 4 квітня священнослужителів Києво-Печерської Лаври протестували на коронавірус.

Пізніше Києво-Печерська Лавра опублікувала оголошення, що оперативно закривається на карантин. І всі служби відтепер будуть проводитися винятково в закритому режимі без допуску вірян.

Як повідомляв Львівський портал, раніше глава УГКЦ Святослав Шевчук закликав людей похилого віку і батьків із малими дітьми залишатися вдома, адже богослужіння можна послухати онлайн. Згодом він дав рекомендації, як служити страсні та пасхальні богослужіння у час пандемії COVID-19, зокрема, закликав вірян молитися онлайн та не цілувати плащаниці.

Додамо, що 6 квітня від коронавірусу помер священник із Заліщиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *