ОСТАННІ НОВИНИ

У Почаївській лаврі підозрюють спалах коронавірусу, але настоятель не йде на контакт із медиками

Наталя Дуляба

|

У Почаївській лаврі (УПЦ МП), що на Тернопільщині, підозрюють масштабний спалах COVID-19, однак настоятель відмовляється співпрацювати з медиками для проведення обстежень. Про це пише Інтерфакс-Україна із посиланням на головну санітарну лікарку області Оксану Чайчук.

 

«У нас вчора (16 квітня, – ред.) виникла ситуація в Шумському районі, яка тісно пов’язана з Почаївською лаврою, оскільки священник, який бере участь в хорі Почаївської лаври, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером в Шумській лікарні. Відповідно, контакти пішли як серед співробітників бухгалтерії, також й головний лікар у нас позитивний і ще багато лікарів. Вчора був 21 позитивний результат, а всього по Шумську – 26 позитивних», – сказала Оксана Чайчук на засіданні оперативного штабу Тернопільській області в п’ятницю, 17 квітня.

За підсумками епідрозслідування також було встановлено, що з цим священником пов’язаний спалах у Дубенському районі.

«Намагалися вийти на зв’язок з настоятелем Почаївської лаври, він на зв’язок не виходить. Вийшов його помічник, пообіцяв сьогодні до 13:00 год. надати список учасників хору. Цього не сталося», – додала Чайчук.

«Мер Почаєва теж не бере великої участі, говорить, що нікого не знає. Вдалося обстежити двох священників, двох хористів, а решта – контакт дуже великий. Ці священники, які беруть участь в хорі Почаївської лаври, мають парафії в Шумському районі, Кременецькому районі, Збаразькому районі. Тобто якщо ми не доб’ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах», – підкреслила вона.

За даними консула Молдови, у восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру, також підтвердили коронавірус.

«Ситуація в Почаївській лаврі знаходиться на особистому контролі прем’єр-міністра. Сьогодні йдуть запити з Кабміну. ​​Працюємо з Нацполіцією», – зауважила Оксана Чайчук.

Як писав Львівський портал, 13 квітня від коронавірусу помер монах Почаївської лаври. 40-річний чоловік прибув до Києва, там його стан різко погіршився, тож його госпіталізували. Пробувши 8 днів на лікуванні, монах помер. ПЛР-тест підтвердив коронавірусну інфекцію.

Вже 14 квітня у Почаївській лаврі спростували інформацію про смерть 40-річного монаха і назвали це «чутками».

Нагадаємо, станом на 17 квітня в Україні коронавірусом заразилися 4662 людини. Тернопільська область – четверта за рівнем захворюваності. Тут COVID-19 підхопили 353 людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *