ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус на Львівщині: як рятувальники проводять дезінфекцію

Наталя Дуляба

|

Для протидії поширення коронавірусу на Львівщині залучили рятувальників, які також проводять дезінфекцію громадських місць: вулиць, зупинок, банків та навіть житлових будинків. Львівський портал показує, як відбувається цей процес.

 

Як розповідають у ДСНС Львівщини, санітарну оброку і дезінфекцію на території області надзвичайники проводять спеціальними розчинами за допомогою моторизованих оприскувачів.

Задля безпеки рятувальники працюють в костюмах, рукавичках, масках і захисних окулярах.

Дезінфікуючими розчинами надзвичайники обробляють вулиці, зупинки громадського транспорту, вокзали та навіть житлові будинки.

Так, дезінфекцію вже встигли провести у таких місцях:

  • Сокаль – вулиці Шептицького, Тартаківській, Яворницького, Тарнавського та Ярослава Мудрого.
  • Кам’янка-Бузька – вулиці Незалежності, Франка, Шевченка, Вишнева, Шкільна, Грушевського, Івана Павла II, Львівська, Героїв Небесної Сотні.
  • Ходорів – вулиці Львівська, Стрийська, Грушевського, 16 Липня, Волошина, Богуна, Чорновола, Стрілецька, Шептицького.
  • Миколаїв – вулиці Шептицького, Дроговизька, Воз`єднання, В. Великого, Мазепи, Просвіти, Грушевського, Болоня, Устияновича, Шевченка, Космонавтів, Зелена та площа Ринок.
  • Трускавець – житлові будинки на вулицях Дрогобицька, Хмельницького, Мазепи, Довженка.
  • Турка – три автобусні зупинки, приміщення «Ощадбанку» на вул. Шептицького та «Приватбанку» на площі Ринок, вулиці Молодіжна, Франка.
  • Самбірський район – село Воютичі: вулиці Шкільна, Франка, Заводська і Топольна.

«Подібні заходи на території Львівщини продовжуватимуться і надалі. Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян суворо дотримуватись карантинних та противірусних заходів! Свідомо та відповідально дослухайтесь до застережень екстрених служб і без потреби не залишайте місце проживання», – закликають надзвичайники.

Нагадаємо, у боротьбі з коронавірусом активну дезінфіекцію Львова почали з 13 березня. До цього, на початку березня, «Львівелектронтранс» та АТП №1 розпочали додатково обробляти салони транспорту спецзасобами. Таку дезінфекцію мерія просила робити й приватних перевізників.

Також у Львові вирішили додатково дезінфікувати під’їзди у житлових будинках. Крім миття сходових майданчиків, продезінфіковують і перила. Прибирати з хімзасобами сходові клітки та перила закликають й самих львів’ян.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *