ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів, коли українцям варто чекати послаблення карантину

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заяв, що в травні в Україні планують послабити карантинні обмеження, але якщо не буде спалаху захворюваності на коронавірус. Про це він заявив сьогодні, 17 квітня, в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

 

Коронавірусний карантин в Україні має завершитися 24 квітня. Саме в цей день уряд має роз’яснити подальші плани. За словами Володимира Зеленського, пом’якшити обмеження можуть, але все залежить від рівня захворюваності.

«24 квітня люди будуть розуміти, які карантинні заходи ми пом’якшуємо. Чому? Тому що частково людей треба відпускати на роботу. Йдеться про найважливіші галузі, які будуть відкриватися. У травні може бути часткове пом’якшення обмежень щодо транспорту. Такі речі будуть, якщо ми не матимемо великої хвилі захворюваності», – сказав гарант.

Він також додав, що наразі Україна справляється із коронавірусом, однак радіти ще зарано. Відтак він закликав громадян бути соціально відповідальними і святкувати всі великодні свята, не виходячи з дому.

«Якщо буде велике скупчення, хвиля може з’явитися саме після Великодня. Ми можемо мати страшну статистику: захворіти можуть від 2% до 10% усього українського населення», –наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Згодом уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що послабити карантин в Україні можуть в середині травня, але якщо до цього часу всі громадяни будуть дотримуватися встановлених обмежень.

Станом на 17 квітня коронавірус в Україні підхопили 4662 людини. За останню добу в країні з’явився перший антирекорд – захворіла 501 особа. На Львівщині COVID-19 лабораторно підтвердили 203 жителям, найбільше хворих – у Львові.

Як писав Львівський портал, Через карантин і ПЦУ, і УГКЦ закликали українців на Великдень залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляції святкових богослужінь. Щодо освячення пасок та інших продуктів, то віряни можуть робити це власноруч за допомогою свяченої води. Однак якщо хтось захоче прийти до церкви, то потрапити всередину він не зможе, натомість доведеться стояти на вулиці і при цьому дотримуватись відстані 2 м одне від одного. За цим, а також за тим, аби біля храмів не було масового скупчення людей, стежитиме поліція.

На Львівщині на Великдень збільшать кількість нарядів поліцейських, які стежитимуть за дотриманням карантину. Всі деталі щодо того, як Україна святкуватиме Великдень в умовах карантину, читайте за цим посиланням.

Із розкладом онлайн-трансляцій Великодніх богослужінь із храмів Львова можна ознайомитися за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *