ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура засумнівалась у законності масштабного будівництва на Винниківському озері

Наталя Дуляба

|

Прокуратура Львівської області взялась вивчати законність будівництва масштабного спортивно-відпочинкового комплексу на місці Винниківського озера. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

Прокурори скерували низку запитів і доручень у держустанови та контролюючі органи, аби з’ясувати законність використання земель рекреації, водного і лісового фонду поруч із Винниківським озером і, відповідно, законність самого будівництва, яке там активно триває.

«Підставою для втручання прокуратури стала поширена у ЗМІ інформація про факти можливого незаконного розпорядження та протиправного використання земель водного та лісового фонду, а також рекреаційного призначення, на яких розташоване та які межують з озером «Винниківське». Серед іншого, піднімається й питання щодо самовільного зайняття цих земель, огородження території державного лісового фонду, вирубки лісу та здійснення будівельних робіт», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура хоче дізнатися, яким чином юрична чи фізична особа отримала право користування земельними ділянками рекреації, водного і лісового фонду відразу поруч із Винниківським озером, перевірити законність будівництва на цій території. Відтак правоохоронці скерували запити у:

  • Управління з контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру Львівщини;
  • Держекоінспекцію у Львівській області:
  • Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства;
  • Департамент Держархбудінспекції у Львівській області;
  • Львівську ОДА.

«За наслідками цих перевірок та вивчення матеріалів, Львівською прокуратурою буде надано оцінку законності усіх дій та прийматимуться відповідні рішення», – запевняють у прокуратурі.

Нагадаємо, ще наприкінці 2017 року Винниківська міськрада надала ТОВ «Краківський Ринок» в суборенду 17,32 га землі для обслуговування Винниківського озера та створення відпочинкової бази ТОВ «Академія Футболу».

Тут планують збудувати дитячо-юнацький спортивний табір з реабілітаційним санаторієм, гірськолижний спуск і підйомник, футбольні поля, басейн, гелікоптерний майданчик, відкритий паркінг майже на 600 місць та іншу супутню інфраструктуру.

Лише за приблизними підрахунками, вартість реалізації цього масштабного проєкту становить 20 мільйонів доларів.

Навесні 2018 року Винниківське озеро повністю спустили, а будівництво вищезгаданого комплексу стартувало орієнтовно у 2019-му.

Згодом задля подальшого розширення будівництва почали вирубувати довколишній ліс, який належить до Винниківського лісництва. Нещодавно у Львівському лісгоспі заявили, що тут була погоджена рубка дерев площею 4,2 га, однак вирубали забагато, що завдало шкоди майже на 2,7 мільйона гривень.

Додамо, що у бізнесмена, причетного до забудови Винниківського озера, прокуратура вже відібрала земельну ділянку площею 1,2 га на вул. Липинського, яка протиправно перейшла під будівництво житлового комплексу. У лютому цього року міськрада Львова прийняла землю назад у комунальну власність.

Відео: Zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *