ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус у Рудно. Амбулаторію закрили на карантин

Ольга Денисяка

|

З 10 квітня амбулаторію сімейної медицини в смт Рудно на вул. Шевченка, 64 закрили на карантин. Там захворіла лікарка, ПЛР-тест підтвердив у неї коронавірус. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Усіх пацієнтів амбулаторії лікарі обслуговують й надалі, однак виключно у телефонному режимі.

Як повідомила заступниця головного лікаря 5-ї міської клінічної поліклініки Львова Ніна Снігур, у неділю, 5 квітня, лікарка почала погано себе почувати, у неї піднялась температура тіла, і вона одразу звернулася в інфекційну лікарню. Їй зробили ПЛР-тест, який підтвердив коронавірусну інфекцію. Тож лікарка госпіталізована і перебуває на лікуванні.

Усі працівники амбулаторії ізольовані, й усім, хто міг контактувати з лікаркою, також взяли матеріал на ПЛР-діагностику, однак результатів досліджень наразі ще немає.

Медики припускають, що лікарка могла заразитися від когось із пацієнтів, з якими вона контактувала, адже зараз в смт Рудно є підтверджені випадки захворювання.

Водночас, лікарі надають всі необхідні консультації і допомогу мешканцям у телефонному режимі. Також, за необхідності, мешканці Рудно можуть телефонувати за консультаціями у поліклініку на вул. Виговського за номерами: 236−87−00, 236−87−01, 236−87−02, 236−87−03.

Зазначимо, що амбулаторія № 2 КНП «5-а міська клінічна поліклініка м. Львова» в смт. Рудно обслуговує близько 6 тисяч мешканців.

За даними Zaxid.net віддразу у чотирьох медиків амбулаторії може бути коронавірус. У амбулаторії працює майже 30 працівників. Практично усі вони контактували з хворою лікаркою (за винятком тих, хто зараз у відпустці по догляду за дітьми). Усі працівники уже пройшли обстеження і у трьох з них ПЛР-тестування дало позитивні результати.

Львівський портал повідомляв, що станом на 15 квітня у Львівській області є близько 15 медичних працівників, в яких підтверджено COVID-19. Більшість з них не є працівниками лікарень, де надається медична допомога пацієнтам з коронавірусом.

Загалом в Україні коронавірусну інфекцію підхопили вже 684 медичних працівники.

Нагадаємо, 4 квітня 20 українських медиків вирушили в Італію для допомоги у боротьбі з пандемією корнавірусу. У складі делегації МОЗ вирушили і троє львівських лікарів.

У Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *