ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дозволили індивідуальні тренування спортсменів

Наталя Дуляба

|

Відтепер у Львові професійним спортсменам дозволили проводити індивідуальні тренування. Втім таке послаблення карантинних обмежень не стосується групових занять. Відповідне рішення сьогодні, 16 квітня, прийняла міська комісія ТЕБ і НС, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла очільниця міського штабу боротьби з коронавірусом Галина Слічна, 15 квітня Кабмін вніс зміни до прийнятої раніше постанови щодо карантину. Згідно з ними, в Україні дозволили індивідуальні заняття для професійних спортсменів.

«Йдеться про спортсменів штатних команд національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських та національних видів спорту. Ми також внесли відповідні зміни до рішення, яке раніше прийняла міська комісія з питань ТЕБ і НС», – пояснила Галина Слічна.

Водночас поміж дозволених урядом індивідуальних тренувань вказаний біг, хода, їзда на велосипеді та рух на інвалідних візках. Після 6 квітня ці тренування проводити на аренах та спеціальних майданчиках було заборонено.

Втім чіткого роз’яснення щодо того, чи можна зараз індивідуально займатись спортом не в заборонених місцях, досі немає.

Нагадаємо, із 6 квітня в Україні ввели жорсткіший карантин. Серед нововведень – заборона виходити на двір більше ніж удвох. Виняток – супровід дітей до 14 років батьками, опікунами або повнолітніми родичами. Інший виняток – службова необхідність.

Також із 6 квітня українцям заборонили виходити на вулицю без захисних масок чи респіраторів, без документів, що засвідчують особу, а також гуляти у парках і скверах.

Як писав Львівський портал, через поширення коронавірусу карантин в Україні запровадили ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що послабити карантин в Україні можуть в середині травня, але якщо до цього часу всі громадяни будуть дотримуватися встановлених обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *