ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі почався обмін полоненими

Ольга Денисяка

|

Зранку 16 квітня розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Офісу президента.

 

Взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у рамках формату «всіх на всіх». Водночас в ОП не уточнили, кого Україна передає бойовикам в межах обміну.

Через карантинні обмеження, які зараз діють в Україні, після повернення звільнених українців направлять на обов’язкову обсервацію.

«Тривають переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії. Слід пам’ятати, що оприлюднення у ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього включення до списків на звільнення», – додали в ОП.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і Росією за формулою 35 на 35. З російського полону повернулися 11 політв’язнів і 24 захоплених моряки. Деякі з них перебували в Росії з 2014 року.

Також 29 грудня на Донбасі відбувся обмін полоненими із бойовиками «Л/ДНР», в рамках якого вдалося повернути 76 українців.

 

Фото: Офіс президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *